logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

The Smile

Ot 13.08.2024 20:00
Siguldas pilsdrupu estrāde
Augustā Siguldā uzstāsies Radiohead dalībnieku projekts The Smile

13.augustā Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies Radiohead dalībnieku Toma Jorka un Džonija Grīnvuda grupa The Smile. Bez abiem pieminētajiem smagsvariem, šajā projektā piedalās arī bundzinieks Toms Skiners.

Šis būs The Smile pirmais un pagaidām vienīgais koncerts Baltijas valstīs, un tajā izskanēs apvienības abu – debijas un janvāra nogalē iznākošā - albuma hiti.

Biļešu iepriekšpārdošana www.bilesuserviss.lv Izklaides pasta abonentiem sākas trešdien, 10.janvārī, plkst. 11.00. Publiskā biļešu pārdošana no piektdienas, 12.janvāra, plkst. 11.00.

The Smile projekts, kura nosaukums paņemts no britu dzejnieka un rakstnieka Teda Hjūza dzejoļa, radās pandēmijas laikā, kad kopā muzicēšana bija apgrūtināta. Grīnvuds atceras: “Mums nebija daudz laika, bet mēs tomēr vēlējāmies kopā pabeigt dažas dziesmas. Bija gana komplicēti, taču vienlaikus lielisks veids, kā radīt mūziku.” Radiohead bundzinieks Filips Selvejs komentē, ka grupas dalībniekiem ir veselīgi laiku pa laikam iesaistīties citos projektos, lai izpētītu: “[..] ko citas muzikālas balsis var iesākt ar tavām idejām.”

Kā minēts, The Smile sastāvu veido kulta grupas Radiohead radošais kodols - Toms Jorks (vokāls, ģitāra, basģitāra, taustiņistrumenti) un Džonijs Grīnvuds (ģitāra, basģitāra, taustiņistrumenti), kā arī dažādu grupu, tai skaitā džeza apvienības Sons of Kemet, bundzinieks un perkusionists Toms Skiners.

Pirmā The Smile publiskā uzstāšanās notika Glastonberijas festivāla straumēšanas tiešraidē 2021.gada maijā, kam sekoja vēl 3 koncerti Londonā. 2022.gada pavasarī klajā nāca apvienības debijas albums “A Light For Attracting Attention”, ko producēja Radiohead ilgtermiņa producents Naidžels Godričs. Ņemot vērā Toma Jorka un Džonija Grīnvuda talantu, nav nekāds pārsteigums, ka šo garadarbu kritiķi un protams arī publika uzņēma ļoti atzinīgi, sasniedzot 5.vietu Lielbritānijas albumu topā. Kā līdersingls 2022.gada janvārī tika izdots You Will Never Work in Television Again. Vēlāk tam sekoja The Smoke, Skrting on the Surface, Pana-vision, Free in the Knowledge un Thin Thing.

Daži kritiķi The Smile dēvē par Radiohead reinkarnāciju, jaunu šķautni, kurā sakausēts pa druskai no postpanka, progresīvā roka, afrobīta un neoelektronikas. Pitchfork apskatnieks uzskata, ka šis albums: “izklausās pēc īsta Radiohead vairāk nekā jebkurš cits no neskaitāmajiem grupas dalībnieku blakus projektiem”. Savukārt Rolling Stone to novērtē kā “piezemētu, “džemīgu” albumu ar vistiešākajām dziesmām vairāku gadu garumā”. Lielākā daļa kritiķu gan uzreiz vienojas, ka blakusprojekta izkārtne ļauj Radiohead radošajam tandēmam Jorkam-Grīnvudam sacerēt daudz brīvāku un nepiespiestāku materiālu: “šī bija iespēja strādāt pie dažām melodijām bez spiediena būt Radiohead Lenonam un Makartnijam vai, varbūt precīzāk, Votersam un Gilmūram, kas, iespējams, sagādāja sarūgtinājumu pārējiem trim grupas dalībniekiem. Jo “A Light for Attracting Attention” ir šo dziesmu autoru visbaudāmākā mūzika pēdējo gadu laikā”.

2022.gada pavasarī un vasarā The Smile devās koncertturnejās pa Eiropu un Ziemeļameriku, kā arī uzstājās dažos festivālos. Pazīstamākie no tiem Montrē Džeza un Pitchfork Mūzikas festivāls.

2023.gada pavasarī The Smile dalībnieki atklāja, ka ķērušies pie jauna materiāla rakstīšanas. Pirmais singls Bending Hectic klajā nāca 20.jūnijā un tajā piedalās Londonas Mūsdienu orķestris. Stereogum kompozīciju apraksta kā “epopeju, kas sākas maigi un klusi, bet pamazām pārvēršas par krāšņu stampājošu zvēru.” 13.novembrī grupa informēja, ka otru viņu albumu sauks “Wallsof Eyes”, un tas nāks klajā 2024.gada 26.janvārī. Tai pa dienā publika tika iepazīstināta ar otru singlu, kam dots albuma titulnosaukums Wall of Eyes. Videoklipu šim singlam uzņēmis godalgotais kinorežisors Pols Tomass Andersons jeb PTA.

Albuma “Wall of Eyes” koncertturnejas ietvaros The Smile pirmo reizi viesosies Baltijā. Līdz ar to koncerts Siguldā ir vienkārši unikāla iespēja, kas būtu jāizmanto katram Radiohead mūzikas cienītājam.

Vairāk informācijas: https://www.facebook.com/ltipsagencylv

Pasākums Datums / Laiks Norises vieta Cena  
The Smile Ot 13.08.2024 20:00 Siguldas pilsdrupu estrāde 69.00
Pasākums The Smile
Datums / Laiks Ot 13.08.2024 20:00
Norises vieta Siguldas pilsdrupu estrāde
Cena 69.00
Der zināt
Biļešu cenai tiks piemērota apkalpošanas maksa 1.20 € (t.sk.PVN 21%) par katru biļeti.
 
Tirdzniecībā uz šo pasākumu ieejas biļetes ir dažādās cenu grupās.
Cenu grupas pēc satura un kvalitātes neatšķiras.
Vispirms lūdzam iegādāties lētākās biļetes.
Koncerta biļetes aizliegts izspēlēt konkursos vai izmantot citās komerciālās aktivitātēs bez koncerta rīkotāja rakstiskas atļaujas.
Pasākumu drīkst apmeklēt: nav vecuma ierobežojuma
Pasākuma valoda: angļu
Bezmaksas ieeja: līdz 5 gadu vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu
Pasākuma ilgums: ~3h, ar pārtraukumu
Ieeja pasākumā: no plkst. 19:00
Vieta invalīdam ratiņkrēslā: nav
Atlaide invalīdam ratiņkrēslā: nav
 
Pārdošanā pieejamas arī SUNSET LOUNGE biļetes, kas to īpašniekiem nodrošina šādas priekšrocības:
•    īpašu auto stāvvietu pils tuvumā (lūdzu pieteikumus sūtīt uz info@ltips.lv vēlākais nedēļu pirms pasākuma!);
•    atsevišķu ieeju pasākumā;
•    uzturēšanos īpašā SUNSET LOUNGE zonā ar bāru;
•    iespēju vērot koncertu no īpaša paaugstinājuma ar sēdvietām skatuves tuvumā;
•    atsevišķas labierīcības.

Biļešu izplatītājs darbojas tikai kā starpnieks. Ja pasākums tiek atcelts vai pārcelts, atbildību par iegādāto biļešu kompensēšanu uzņemas pasākuma organizators, nevis biļešu izplatītājs.
Norises vieta
Siguldas pilsdrupu estrāde
Pils iela 18 Sigulda Latvija
Organizators
L TIPS AGENCY SIA
L TIPS AGENCY SIA
Bruņinieku iela 93, Rīga, LV-1009, Rīga,
Vien. Reģ. Nr.: 40103193014
Pasākums The Smile
Datums / Laiks Ot 13.08.2024 20:00
Norises vieta Siguldas pilsdrupu estrāde
Cena 69.00
Šī organizatora pasākumi Pasākumi šajā norises vietā
Pirkt Scott Bradlees Postmodern Jukebox - The '10' Tour Scott Bradlees Postmodern Jukebox - The '10' Tour Palladium Rīga
Pirkt Fanu reiss uz Hauser koncertu Siguldā Fanu reiss uz Hauser koncertu Siguldā Siguldas pilsdrupu estrāde
Pirkt Fanu buss uz Ed Sheeran koncertu Kauņā Fanu buss uz Ed Sheeran koncertu Kauņā - Rīga - Kauņa - Rīga
Pirkt Fanu buss uz Ed Sheeran koncertu Kauņā Fanu buss uz Ed Sheeran koncertu Kauņā - Rīga - Kauņa - Rīga
Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot