logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

Nepieradinātās mūzikas festivāls Skaņu mežs 2024

Pk 04.10.2024 19:00 - Sv 06.10.2024 01:00
Hanzas Perons
 
"Skaņu meža" galvenie viesi - Autechre un Armand Hammer
 
Kultūras ēkā "Hanzas Perons" (Hanzas ielā 16A) 4. un 5. oktobrī notiks eksperimentālās mūzikas festivāls "Skaņu mežs 2024". Tā pirmā vakara galvenie viesi būs elektroniskās mūzikas duets "Autechre", savukārt otrajā vakarā uzstāsies abstraktā hip-hopa duets “Armand Hammer”, ko medijs “The New York Times” nodēvējis par vienu no “mūsdienu repa populārākajām neatkarīgajām balsīm”. 
 
Divu dienu biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv un to cena ir 50 EUR. Divu dienu biļete nodrošina ieeju abos centrālajos festivāla koncertvakaros. 
 
Autechre
 
Medijs Mixmag duetu "Autechre" nodēvējis par "neaprakstāmi ietekmīgu" un "Resident Advisor" - par "ikonisku", savukārt "Fact Magazine" apgalvo, ka "Autechre" radījuši dažus no visu laiku nozīmīgākajiem elektroniskās mūzikas ierakstiem. Visbeidzot, mūzikas kritikas portāls "Pitchfork" projekta kulturālo nozīmi rezumē sekojoši: "Viņi nostiprinājuši savu reputāciju, sadalot publiku tajos, kas elektroniskajā mūzikā vien iemērcē pēdas, un tajos, kas par to interesējas padziļināti."
 
"Autechre" pirmsākumi meklējami reivu vilnī, kas 1990. gados pārņēma Eiropu. Elektroniskā deju mūzika, kas pie ierobežotām tehnoloģiskām iespējām attīstījās 1980./1990.gadu mijā un riskēja ieslīgt vienveidīgā house mūzikā, guva jaunu izrāvienu caur izdevniecību "Warp Records" Šefīldā, Anglijā. "Tā atrada potenciālu māksliniekos, kas uztvēra laikmeta atsvešinātās noskaņas un strauji nākošo tehnoloģisko attīstību, un spēja uz indie mūzikas, reivu un postindustriālā estētiskā fona radīt novatorisku deju mūziku, kurā, cita starpā, apvienojās asimetriski un lauzti ritmi un Braiena Īno iedvesmots minimālisms. Šai izteiksmei pat tika piešķirts žanra nosaukums – IDM jeb inteliģentā deju mūzika. "Autechre" nozīmi nav iespējams pārspīlēt – to par iedvesmas avotu nosaukusi pat rokgrupa "Radiohead"; dueta nosaukums ir vienlīdzīgs ar IDM un šī perioda skaņu, tajā pašā laika duets vairākkārt paudis neapmierinātību ar šo jēdzienu, apgalvojot, ka tas ir pārlieku augstprātīgs un savā ziņā amerikānisks," stāsta rīkotāji.
 
 
Armand Hammer (billy woods & ELUCID)
 
Duetā Armand Hammer ietilpst reperi ELUCID un Billijs Vudss (Billy Woods). Par viņu jaunāko ierakstu “We Buy Diabetic Test Strips”, izdevums “The Washington Post” raksta sekojoši: “”Armand Hammer” jaunākais albums apliecina, ka viņi ir patiesas pagrīdes repa leģendas”. Apskatnieks Džeisons Bufords (Jayson Buford) komentē, ka dueta mūzika ir raupja un atmosfēriska, savukārt tās galvenās tēmas ir ģentrifikācija, komercializēšanās un brutāls kapitālisms. Vairākus skaņdarbus albumā producējuši tādi mūziķi kā “JPEGMAFIA”, “Preservation” un grupas “Run The Jewels” dalībnieks “El-P”. Ierakstā piedalījies arī britu saksofonists Šabaka Hatčingss (Shabaka Hutchings). 
Medijs “The Guardian” šo pašu ierakstu dēvē par “albumu, kas ir pelnījis jūsu pilnu uzmanību”, un izceļ repera Billija Vudsa īpašo statusu neatkarīgajā hip-hopā. “Viņš šobrīd piedzīvo purpurkošu karaliskas reputācijas periodu,” atzīmē žurnāliste Kitija Empaira (Kitty Empire). Komplimenti atkārtojas arī Stīva Čika (Steve Chick) publikācijā: “Atgriežoties ASV no Zimbabves, Billijs Vudss piedzīvoja īstu kultūršoku un aptuveni divdesmit gadus pavadīja mūzikas pasaules nepamanīts, taču tagad ir kļuvis par izslavētāko “andergraunda” reperi ASV.” Vudss preses fotogrāfijās un videoklipos nekad neatklāj savu seju. 
 
Vudsa tēvs Zimbabvē bija neatkarības cīnītājs un strādāja pirmajā valdībā pēc neatkarības atjaunošanas, savukārt viņa māte bija jamaikiešu literatūras pētniece. Šīs abas ietekmju plūsmas ģimenē uz reperi atstāja īpašu iespaidu un attīstīja literāru talantu apvienojumā ar dzēlīgu, sociopolitiski analītisku prātu. Ne velti Vudss atrada kopīgu valodu ar kolēģi ELUCID, kura teksti robežojas no detalizēti aprakstošiem līdz brīvi asociatīviem un sapņainiem. Medijs “The New York Times” Elucid daiļradi raksturojis kā “izaicinošu mākslas repu”. 
 
 
Festivālu “Skaņu mežs” atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Kultūras ministrija, Gētes institūts Latvijā, Nordic Culture Point, fonds Trust for Mutual Understanding un Valmiermuižas alus.
“Skaņu mežs” ir dalībnieks novatoriskajai mūzikai veltītajā platformā “SHAPE+” un projektā “tekhnē” – abus atbalsta Eiropas Savienība.
Festivāls uzsācis dalību arī Ziemeļeiropas eksperimentālās mūzikas festivālu tīmekli “NERDS” (North European Resonance and Dissonance Society).

 

Vairāk informācijas: http://www.skanumezs.lv

Pasākums Datums / Laiks Norises vieta Cena  
Nepieradinātās mūzikas festivāls Skaņu mežs 2024 Pk 04.10.2024 19:00 Hanzas Perons 50.00
Pasākums Nepieradinātās mūzikas festivāls Skaņu mežs 2024
Datums / Laiks Pk 04.10.2024 19:00
Norises vieta Hanzas Perons
Cena 50.00
Der zināt
Biļešu cenai tiks piemērota apkalpošanas maksa 1.20 € (t.sk.PVN 21%) par katru biļeti.
Tirdzniecībā uz šo pasākumu Ieejas biļetes ir dažādās cenu grupās. Cenu grupas pēc satura un kvalitātes neatšķiras. Vispirms lūdzam iegādāties lētākās biļetes.
 
Pasākumu drīkst apmeklēt: nav vecuma ierobežojuma
Bezmaksas ieeja: līdz 7 gadu vecumam
Pasākuma ilgums: ~6h
Vieta invalīdam ratiņkrēslā: ir
Atlaide invalīdam ratiņkrēslā: ir

Biļešu izplatītājs darbojas tikai kā starpnieks. Ja pasākums tiek atcelts vai pārcelts, atbildību par iegādāto biļešu kompensēšanu uzņemas pasākuma organizators, nevis biļešu izplatītājs.
Norises vieta
Hanzas Perons
Vidzemes priekšpilsēta Rīga Latvija
Organizators
Nepieradinātās mūzikas un filmu mākslas biedrība Skaņu mežs
Nepieradinātās mūzikas un filmu mākslas biedrība Skaņu mežs
Saules aleja 1-2, Rīga, LV-1002, Rīga,
Vien. Reģ. Nr.: 40008112757
Pasākums Nepieradinātās mūzikas festivāls Skaņu mežs 2024
Datums / Laiks Pk 04.10.2024 19:00
Norises vieta Hanzas Perons
Cena 50.00
Šī organizatora pasākumi Pasākumi šajā norises vietā
Pirkt Sabiwa sadarbībā ar Posverdad Trax un Sarmu Gabrēnu JaunsJaunsSabiwa sadarbībā ar Posverdad Trax un Sarmu Gabrēnu Aleponija Bārs
Pirkt bela sadarbībā ar Līgu Stibi un Eleonoru Kampi JaunsJaunsbela sadarbībā ar Līgu Stibi un Eleonoru Kampi Kultūras centrs Smilga
Pirkt Wolf Eyes Wolf Eyes Bārs 1983
Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot